HAAR- EN LICHAAMSVERZORGING

ADVIES VAN GARNIER

VAN MAANDAG TOT VRIJDAG - VAN 9U TOT 19U KOST VAN EEN LOKALE OPROEP IN BELGIË

Retour

NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

Open de poort naar onze tuin,
waar tal van onze producten hun efficiëntie uit putten.
Kies het ingrediënt dat je bevalt
en ontdek zijn verhaal en weldaden.

  • honey

    Honing

    oat

    Haver

    Royal Jelly

  • camellia

    Camelia-olie

  • Propolis

    olive-oil

    Olijfolie

    flower-honey

    Bloemenhoning

  • avocado

    Avocado

    shea-butter

    Galam

    Verveine

  • argan-oil

    Esdoornsap

    papaya

    Castor olie

  • cranberry

    Cranberry

  • argan-oil

    Arganolie

    papaya

    Papaja

  • soft-clay

    Zachte klei

    vanilla

    Vanille

  • camomile

    Kamille

  • nette

    Brandnetel

    citron

    Citrus

  • green-tea

    Groene thee

  • rice-cream

    Rijstcrème

  • almond-oil

    Amandelolie

    abricot

    Abrikoos

  • Cacoa butter

    Cacaoboter

  • Coconut oil

    Kokosolie

  • Pearl

    Parelmoer

    Cotton flower

    Katoenbloem

    Mango

    Mango

  • Linden

    Lindebloesem

  • Cherry

    Kers

Honing

Laaf je schoonheid aan voedzame honing:

Deze duizendjarige nectar is een rijke bron voor voeding en soepelheid. Rijk aan voedingsstoffen en vitamines, staat hij gekend om luchtig te voeden en het haar en de huid buitengewoon te versoepelen en te verzachten. Honing komt oorspronkelijk uit Azië en was ooit een luxe voorbehouden voor rijke mensen. Hij werd gebruikt als balsem voor de huid in de meest uiteenlopende samenlevingen, van het Oude Egypte tot het Oude China. Honing wordt niet alleen om zijn verfijnde parfum geprezen, maar ook om zijn ontsmettende eigenschappen en zijn hydraterende kracht. Dit geschenk van de bijen aan de aarde heeft ook helende krachten en is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige. Als deel van je schoonheidsroutine biedt hij een anti-verouderingswerking, maakt je haar zijdezacht en je huid stralend.

Haver

Volgens een eeuwenoud proces wordt havermelk gewonnen uit de infusie van haver in warm water. Hier trekt men een kalmerende vloeistof uit die rijk is aan vitamine B1, calcium en ijzer. Toegepast op de huid is haver anti-oxiderend en bevat het versoepelende krachten. Onnodig te vermelden dat havermelk perfect is voor bad- en wellnessproducten. In haarproducten kalmeert en verzacht het gevoelig haar en een gevoelige hoofdhuid.

Royal Jelly

Een waar schoonheidsconcentraat.

Gekend om zijn herstellende anti-verouderingseigenschappen, wordt Royal Jelly, ook wel koninginnenbrij genoemd, al eeuwenlang gebruikt als haar- en huidverzorging. Net als honing wordt Royal Jelly door bijen aangemaakt. Royal Jelly dankt zijn naam aan het feit dat het de enige substantie is die de bijenkoningin haar leven lang eet, en die haar toelaat niet minder dan 3.000 eieren te leggen en 6 jaar te leven, ten op zichte van 4 tot 6 weken voor een gewone bij. Maar Royal Jelly is veel meer dan enkel een supervoedingsstof voor bijen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze koninklijke substantie haarvernieuwing boost, de kwaliteit van een verzwakte huid verbetert en zelfs zonneslag voorkomt. De Jelly is rijk aan zink, vitamines B1, B2, B3, B5 en B6 en acetylcholine - allemaal bestanddelen die uitstekend zijn voor de huid. Hij verhoogt bovendien de aanmaak van collageen, dat essentieel is voor sterk haar en een gladde huid. Dit vitaliserend elixir is een ware voedingsbom, en wordt erkend om zijn vermogen de haarvezel te versterken en terug op te bouwen vanaf de wortel. Royal Jelly vormt kortom een uitstekende bron voor de levendigheid van beschadigd haar, terwijl zijn herstellende eigenschappen er een waar oppeppend elixir van maken voor je huid.

Camelia-olie

Camelia-olie wekt de zintuigen.

Deze vrouwelijke en volle olie wordt getrokken uit een bloem met een onvergelijkbare elegantie. Hij baadt je haar in licht, glans en zachtheid, zonder het te verzwaren. In Azië staat de Camelia gekend als de boodschapper van de lente, die een kostbare en beschermende olie voortbrengt met een sterke penetratiekracht.
Met oog voor detail wordt deze olie bekomen uit de zaden van de plant, die behoort tot de familie der theeplanten. Japanse vrouwen gebruiken hem al jaren voor hun haarverzorging. Hij vormt een natuurlijke schat aan de vetzuren omega-6 en 9 en is goed voor zowel haar als huid. Het mag dan ook niet verwonderen dat Camelia-olie vaak gebruikt wordt in cosmetica. Veelvuldig gebruik maakt het haar op natuurlijke wijze glanzend en zijdezacht. Door hem te verwerken in shampoos en haarmaskers, komt het geheim van de geisha's binnen handbereik.

Propolis

Propolis vormt een schild aan het huidoppervlak met een helende werking.

Dankzij zijn beschermende eigenschappen vormt hij een natuurlijk cement, gemaakt in de bijenkorf. In de natuur maken bijen hem aan om hun korf te beschermen tegen externe aanvallen.

Zowel voor het haar als voor de huid zijn de beschermende deugden van propolis alom gekend. Zijn vele natuurlijke en minerale weldaden worden al sinds eeuwen gebruikt als therapeutisch middel. De Grieken gebruikten hem in de Oudheid om wonden te verzorgen, en de beroemde Hippocrates behandelde er zweren mee - in de 5de eeuw v. Chr.! Bijen gebruiken hem om hun bijenkorf te isoleren, om de eitjes te beschermen en om de holtes in de korf te ontsmetten – allemaal verdedigingsfuncties waarnaar de etymologie van het woord verwijst, want propolis betekent letterlijk 'voor de stad'. Tegenwoordig wordt deze substantie nog steeds gebruikt als natuurlijk antibioticum en om symptomen van psoriasis en een droge huid te verlichten. Propolis is bovendien rijk aan bioflavonoïden met ontstekingsremmende krachten, evenals vitamine B en zink met helende en oppeppende eigenschappen.

Olijfolie

Olijfolie, het voedende elixir.

Olijfolie draagt zijn reputatie van weldoend ingrediënt al eeuwenlang met zich mee. Dit schoonheidsgeheim uit het Middellandse Zeegebied werd generatie na generatie van moeder op dochter doorgegeven. De olie is in talloze culturen gegeerd om zijn therapeutische en herstellende eigenschappen, en staat synoniem voor een intense voeding.

Dit krachtige elixir wordt geput uit de duizendjarige olijfboom, en wordt al sinds de Oudheid gebruikt omwille van zijn sterk voedende en verzachtende eigenschappen voor de huid.

Vergine olijfolie wordt koud geperst om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden. Dit vloeibare goud vormt een krachtige nectar die de haarvezel intens voedt om het haar van wortel tot punt te voeden.

Olijfolie is rijk aan vetzuren, met name oliezuren die bijzonder goed zijn voor je haar, en aan anti-oxiderende vitamine E om je haar te beschermen tegen vrije radicalen.

In het Oude Egypte ontsnapten de deugden van olijfolie voor het haar en de huid niet aan de aandacht van talloze koninginnen, waaronder de wereldberoemde Cleopatra. Vele eeuwen later is het schoonheidsicoon verdwenen, maar haar geheime wapen blijft bestaan.

Olijfolie is rijk aan anti-oxidanten die tegen vrije radicalen beschermen, en aan hydroxytyrosol met sterke ontstekingsremmende eigenschappen.

Bloemenhoning

Bloemenparfum en natuurlijke hydratatie

Natuurlijk geparfumeerd met een toets van de bloemennectar waaruit hij vervaardigd is, bestaat de bloemenhoning in de meest uiteenlopende variëteiten, zoals de oranjebloesem, de struikheide, de vlinderlavendel of nog de zonnebloem.
Een enkele kilo honing bevat het equivalent van ongeveer twee miljoen bloemen. Honingbijen, die verantwoordelijk zijn voor dit uitzonderlijke product, bevolken de aarde al miljoenen jaren. Zij zetten de bloemennectar om in honing, een hoogst energierijke substantie met een plantaardige oorsprong. Rijk aan minerale zouten en vitamines, bevordert hij de vertering en de bloedcirculatie, en kalmeert hij nervositeit en slapeloosheid. In cosmetica wordt honing gebruikt omwille van zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Het is een natuurlijk ontsmettend middel dat zijn antibacteriële en helende werking heeft bewezen – wat verklaart waarom honing ook wel vloeibaar goud wordt genoemd, terwijl de Oude Grieken zelfs zover gingen om van de Nectar van de Goden te spreken. Honing wordt al meer dan 2000 jaar op de huid aangebracht. Met zijn aangename bloemengeur en zijn kalmerende en voedende eigenschappen, is hij de perfecte bondgenoot om je haar en je huid in een natuurlijke glans te hullen.

Avocado

Een ingrediënt met hydraterende weldaden

Avocado-olie wordt al vele jaren gewonnen aan de hand van een artisanaal proces. Dit gulle fruit, dat ook wel eens 'plantaardige boter' wordt genoemd, vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika maar wordt tegenwoordig in tal van tropische regio's gekweekt over heel de wereld. In cosmetische formules wordt het in een uiterst verfijnde vorm verwerkt om de geur te verwijderen. Avocado is rijk aan de vitamines A en E. Deze natuurlijke infusie van anti-oxidanten dringt gemakkelijk door in de huid. Voeg hieraan zijn vermogen toe om hydratatie op te houden en je hebt een felbegeerd ingrediënt voor cosmetische bereidingen zoals crèmes, lotions en haarherstellers. De olie versterkt immers de natuurlijke weerstand van het haar en hydrateert beschadigde haarvezels diepgaand van de wortel tot de punt.

Galam

Een kalmerende plantaardige boter, gemaakt van het fruit van de Afrikaanse karitéboom.

Al eeuwenlang wordt galamboter in Afrikaanse dorpen met zorg gewonnen uit de noot van het fruit omwille van zijn cosmetische weldaden die zelfs Cleopatra ter ore zijn gekomen. Vandaag wordt galamboter nog altijd veelvuldig gebruikt in Afrika om de huid en het haar te beschermen tegen de zon, en velen schrijven de extreme zachtheid van hun huid toe aan de hydraterende boter. Rijk aan vitamines A en E bestrijdt hij de slechte invloed van vrije radicalen en verzacht hij littekens, striemen en imperfecties. Hij is ook erg handig voor de behandeling van huidallergieën. Regelmatig gebruik maakt de huid zacht en het haar glad en glanzend.

Verveine

Een mooier makende plant die verzacht en glad maakt.

Verveine groeit langs de paden die de Provence doorkruisen. Ervaren ambachtslui verkrijgen zijn extract uit een infusie van de bloem. Verveine komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar bloeit tegenwoordig over de hele wereld. Zijn kenmerkende citroenparfum en zijn kalmerende eigenschappen maken hem tot een gewild ingrediënt in sorbets en slaapmiddelen. Zijn zachte citrustoetsen wekken je haar weer tot leven en hullen je huid in een verfrissend gevoel.

Esdoornsap

Esdoornsap is een natuurlijk ingrediënt erkend om zijn voedende eigenschappen. De esdoorn is de enige boom die de extreme Canadese vrieskou tot wel -45°C kan overleven, en dat heeft de boom te danken aan zijn sap, dat hem voedt en beschermt.

Castor olie

Castor olie is een natuurlijk ingrediënt dat bekend staat om zijn versoepelende eigenschappen. Dankzij zijn hoge gehalte aan de vetzuren omega-9 en omega-6 voedt en beschermt deze olie je haar als geen ander. Deze plantaardige olie is vervaardigd op basis van graan van de wonderboom (CHANGER MOT!) dat koud geperst en vervolgens gefilterd is.

Cranberry

Bron van anti-oxidanten met hydraterende weldaden

De cranberry, de bes met de duizend-en-een weldaden, wordt traditioneel op kerstavond opgediend in Angelsaksische landen. De bes komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, waar de Indianen ze als eerste gebruikten als medicijn, als kleurmiddel of eenvoudigweg als voedingsmiddel. Het rode vruchtje smaakt niet alleen heerlijk, het heeft ook beschermende eigenschappen. Zijn olie heeft een wonderbaarlijke invloed op de huid en het haar, en zijn hoge gehalte aan de vetzuren omega-3, 6 en 9 vormen een perfecte cocktail om de huid jong en gehydrateerd te houden. De bes is dan ook erg gegeerd in cosmetica. Bovendien is ze rijk aan anti-oxidanten, wat haar tot een uitstekend ontstekingsremmend middel maakt en een ideaal ingrediënt om je huid fris te houden.

Arganolie

De voedingrijke en herstellende Arganolie

Arganolie was lang het schoonheidsgeheim van de vrouwen rond de Middellandse Zee, en staat vandaag bekend om zijn sterk voedende en beschermende oliën.
Dit ware geschenk van de natuur is het resultaat van een artisanale, extreem veeleisende en strikte extractie, waardoor al zijn weldaden kunnen gedistilleerd worden en behouden blijven. Rijk aan omega-6 en vitamine E, wordt hij in cosmetica gebruikt om zijn voedende, herstellende en beschermende eigenschappen die je haar van nature zijdezacht en soepel maken.

Arganolie is door tal van beroemdheden geprezen en veroverde al snel de harten van vrouwen op zoek naar glad en glanzend haar. De olie wordt uitsluitend in Marokko vervaardigd door ervaren ambachtslui en wordt door de vrouwen van datzelfde land gebruikt als natuurlijke remedie tegen rimpels, littekens en acne. Bovendien hydrateert de olie het haar en houdt hij de huid zacht en soepel.
Zo is het best bewaarde geheim van Marokko een extreem waardevol ingrediënt geworden in cosmetica voor glanzend en soepel haar dat alle uitdagingen aankan.

Papaja

Verkwikkende papajapulp

Papaja wordt ook wel het 'engelenfruit' van de Brazilianen genoemd, en staat bekend om zijn verkwikkende eigenschappen. Het vindt zijn oorsprong op het Amerikaanse continent, waar het gecultiveerd werd in Mexico. Vandaag komt de vrucht echter voornamelijk uit Brazilië. Omwille van zijn geneeskundige eigenschappen werd het traditioneel gebruikt voor de verzorging van malaria, huidproblemen, insectenbeten en brandwonden. Omdat de vrucht zo rijk is aan vitamine A en aan alphahydroxizuren tegen veroudering, zorgt hij ook een uitstekende natuurlijke peeling. Samen met andere natuurlijke ingrediënten kalmeert hij de hoofdhuid en voedt het haar om het te laten schitteren met een natuurlijke glans.

Zachte klei

Een ingrediënt uit de aarde met ontgiftende deugden

Zachte klei wordt uit de grond gewonnen en staat bekend om zijn absorberende krachten. Van nature is hij rijk aan herstellende en ontgiftende bestanddelen. Als sedimentaire steen die voortkomt uit de afbraak van de rotsen van de aarde, bevat hij een siliciumgehalte. Zijn natuurlijke eigenschappen hydrateren en versterken vet haar. Zachte klei wordt vaak gecombineerd met andere natuurlijke cosmetische ingrediënten om een antiverouderingspakket te bekomen als alternatief voor traditionele shampoo.

Vanille

Vanille van Madagaskar met doordringend parfum

De bestoven en met de hand geplukte vanillestokjes zijn het nog niet volledig volgroeide fruit van de vanille-orchidee, vanilla planifolia, die gekweekt wordt in Madagaskar. Dit stokje met zijn verzachtende reputatie verspreidt een sterke vanillegeur, die ook na de extractie nog aanwezig blijft. De anti-oxiderende werking en het kalmerende effect van dit zachte extract maken het tot een interessant ingrediënt voor haar- en lichaamsverzorgingsproducten.

Kamille

Een fruitige bloem met helende krachten

In het Oude Egypte was kamille enorm gegeerd om zijn ongelooflijk genezende krachten, en sindsdien wordt het al meer dan tweeduizend jaar in cosmetica gebruikt. Kamille lijkt op een madeliefje en ruikt naar appel, en werkt erg ontspannend. Het is ook een goed alternatief voor peroxide om blond haar op zachte wijze helderder te maken. Zijn uitzonderlijke kwaliteiten hebben hem een plek opgeleverd in de lijst met negen heilige kruiden in de Lacnuga, een Engels manuscript uit de 10de eeuw. Ook vandaag nog wordt hij vaak gebruikt in shampoos en kalmerende verzorgingen.

Wist u dit al?

Kamille is gekend om zijn verzachtende en verhelderende eigenschappen, die een mooie natuurlijke gloed creëren in blond haar. Ze bevatten een geel pigment, apigenine, dat de helderheid van blond haar kan versterken.

Brandnetel

Zuiverende en verhelderende plant

Hoewel afkomstig uit bepaalde zones van Afrika en West-Azië, groeit de brandnetel vandaag over de hele wereld. Er bestaan meerdere variëteiten en, hoewel hij behoorlijk kan prikken, wordt hij nog altijd gekweekt om zijn uitzonderlijke weldaden voor de gezondheid. Brandnetelextract bevat een hoge concentratie scopoletin, een geschenk van de natuur aan het haar, dat haargroei boost en tegelijk een wonderlijke invloed heeft op vet haar. Als infusie leent deze plant zich voor het aanmaken van zachte shampoos met kruiden, en verleent ze een aangename houtgeur. Brandnetel is perfect om dof haar weer tot leven te wekken en om de haarvezel te verdikken.

Citrus

Verfrissend citrusfruit met helende krachten

Cedercitroen staat gekend om zijn zuiverende en verfrissende werking. Door zijn dikke gele schil wordt hij vaak verward met een citroen. Net in die schil, en dus niet in zijn vruchtvlees, schuilt de kracht van deze zonnige vrucht. In de Middeleeuwen werd zijn olie gebruikt voor helende doeleinden en om scheurbuik, misselijkheid en uitdroging te verlichten. Zijn helende krachten zijn alom gekend. Het extreem geparfumeerde olie-extract uit de schors wordt ook al eeuwen in de parfumerie gebruikt. Zijn verfrissing wekt je haar weer tot leven en kalmeert een geïrriteerde hoofdhuid.

Groene thee

Verkwikkende en vitaal makende groene thee

Groene thee is altijd al een pilaar geweest van de Chinese cultuur, maar tegenwoordig wordt zijn consumptie ook bij ons sterk aangeraden. Deze lichtjes bittere drank heeft immers afslankende eigenschappen en biedt een gezond alternatief voor zwarte thee/koffie. Klinische tests hebben zijn doeltreffendheid bewezen voor het wegwerken van toxines, wetende dat hij ook rechtstreeks op de huid aangebracht kan worden. Het extract van groene thee dat gebruikt wordt in cosmetica, is rijk aan methylxanthines om de microcirculatie te bevorderen en om de huid op natuurlijke wijze glad te maken en op te spannen. Hij zou ook het verouderingsproces vertragen. Groene thee beschikt bovendien over ontstekingsremmende eigenschappen die hem perfect maken voor hydraterende en verkwikkende gezichtsverzorgingen.

Rijstcrème

Geïnspireerd door de verzorgingsroutines van Oosterse vrouwen, bevat rijstcrème alle natuurlijke krachten en weldaden van rijst. Rijk aan voedzame vitamine E en stimulerende vitamine B, wordt ze op verfijnde wijze verkregen aan de hand van eeuwenoude technieken. Ze verbetert de bloeddoorstroming en boost de toename van huidcellen om de jeugdigheid van de huid te behouden en het verouderingsproces te vertragen. Ze dringt snel door en haar zachtheid maakt haar tot een ingrediënt dat perfect is aangepast aan de fijne gezichtshuid en aan een gevoelige huid. In de haarformules beschermt ze kwetsbaar haar en een gevoelige hoofdhuid.

Amandelolie

De crème onder de hydraterende crèmes

De amandelboom gedijt het best in zonovergoten klimaten rond de Middellandse Zee. Zijn amandelen worden er al eeuwen geplukt als natuurlijke bron voor vitamines, mineralen en essentiële voedingsstoffen. Een enkele amandel bevat talloze anti-oxidanten, omega-3 vetzuren, proteïnen, vitamines E, magnesium en calcium. De amandel wordt alom gebruikt in de cosmetica als kalmerend, hydraterend en beschermend ingrediënt. In haarproducten herstelt hij het haar om ze zacht en doorvoed te maken.

De amandelboom heeft veel licht en zon nodig om te bloeien, maar zijn witroze bloemen zijn een streling voor het oog. Amandelolie wordt verkregen uit de noot van zijn vrucht. Door persing wordt een olie verkregen met uitzonderlijk voedzame kwaliteiten.

In vroegere tijden spreidde men amandelen uit over het bed van pasgetrouwde koppeltjes om hen geluk, voorspoed, gezondheid en vruchtbaarheid toe te wensen. De amandel en zijn olie worden al eeuwen op prijs gesteld om hun hydraterende eigenschappen. De olie wordt gebruikt in schoonheidsproducten om zijn opmerkelijk hydraterend vermogen, dat toelaat droog en dof haar te voeden en te beschermen zodat het zijn glans terugvindt, en om de huid zachter en soepeler te maken.

Abrikoos

Een smaakvol fruit met verzachtende weldaden

De zonovergoten abrikozen hebben een stevig, sappig vruchtvlees en een smakelijk, lichtjes zuur aroma. Het fruit werd lang vereenzelvigd met Venus, de godin van de liefde, omwille van zijn vorm en zijn kleur. Eens rijp, wordt de abrikoos geplukt en worden al zijn weldaden uit zijn vrijgevige vruchtvlees gehaald met behulp van een weekproces dat resulteert in een olie met een uitzonderlijk voedend vermogen. Het abrikozenextract bevat bovendien erg veel vitamines, versoepelende eigenschappen en een heerlijk parfum. Het past daardoor perfect bij een gevoelige, droge of geïrriteerde huid en bij droog haar.

De abrikoos in onze producten komt uit de Franse streek van de Languedoc-Roussillon. Het fruit wordt geplukt en vervolgens geweekt om een extract te bekomen vol zachtheid en weldaden.

Cacaoboter

Maakt glad, hydrateert en voedt

Cacaoboter is afkomstig van de uitgestrekte vlakten van de Ivoorkust, en staat bekend om zijn voedende kwaliteiten. De boter wordt vervaardigd uit de zaden in de kastanjebruine peulen van de cacaoboom, die men laat fermenteren om de bitterheid te verwijderen.

De granen worden vervolgens schoongemaakt, gebrand en verbrijzeld, waarna de cacaoboter en het cacaopoeder van elkaar gescheiden worden. De bijzonder rijke boter – met zijn chocolade-aroma - maakt een droge huid en droog haar glad, hydrateert ze en voedt ze. In cosmetische verzorgingen heeft cacaoboter een helende werking, voorkomt het de verschijning van striemen en houdt het krullen en weerbarstige haarlokken in bedwang om haar te onthullen dat straalt van gezondheid.

Kokosolie

Een bijzonder voedzaam ingrediënt met beschermende eigenschappen

Zuivere kokosolie is een traditioneel schoonheidsgeheim van Indische vrouwen voor glad haar. De kokosboom en zijn grote noten groeien veelvuldig in de tropen. Zijn olie is wereldwijd gekend.

Eens de kokosnoot rijp is, wordt ze geplukt en wordt de olie uit het witte vruchtvlees gewonnen volgens een natuurlijk proces. De bijzonder voedzame kokosolie wordt vervolgens gebruikt in cosmetische producten omwille van zijn hydraterende en beschermende eigenschappen. Hij maakt de huid en het haar glad en soepel, en temt krullen en droog haar.

Parelmoer

Intensifieert de natuurlijke glans van het haar

Het luxueuze parelmoer wordt al jaren gebruikt in schoonheidsproducten omwille van zijn hydraterende en zuiverende eigenschappen en zijn glanzende uitstraling. Het wordt verkregen door de parel te verbrijzelen, waardoor een fijn, 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar poeder ontstaat.

Dat poeder is bijzonder hydraterend en herstelt de huid, waardoor imperfecties en littekens minder zichtbaar worden en de natuurlijke glans van het haar versterkt wordt. Parelmoer intensifieert bovendien de weerspiegeling van je haar en laat vermoeid en dof haar herleven zodat het zijdezacht wordt en schittert als een parel.

Katoenbloem

Beroemd om zijn verzachtende eigenschappen

De mythische katoenplant en al zijn zachte bolletjes bloeit in de warmere klimaten op aarde. Zijn witte, gele of roze bloemen zijn erg gegeerd binnen zowel de traditionele als de alternatieve geneeskunde.

De katoenbloem is rijk aan vitamine E en natuurlijke zuren en bezit meerdere anti-verouderende eigenschappen. Toch is ze vooral gekend om haar kalmerende en verzachtende eigenschappen en haar vermogen om de hydratatie van het haar en de huid op peil te houden.

Haar bloemen worden eveneens in de cosmetica gebruikt omwille van hun kenmerkende schone en frisse parfum.

Mango

Een exotische mango voor een moment van ontspanning

De van oorsprong Indische mango wordt ook wel de 'fruitkoning' genoemd. Hij is een van de rijkste fruitsoorten op voedingsvlak. Zijn oranjekleurige, sappige vruchtvlees heeft een fris en exotisch parfum, terwijl zijn parfum wordt gebruikt in tal van cosmetische producten.

Mango's hullen de huid in een natuurlijke gloed en herstellen ze dankzij hun anti-verouderende weldaden.

Uitzonderlijk rijk aan vitamine A en C evenals anti-oxidanten, voedt dit fruit het haar en laat het weer opleven, zodat het weer glanst en vol vitaliteit zit.

Lindebloesem

De geurige lindebloesems bloeien op de koninklijke linde, een boom die 15 tot 40 meter hoog wordt en tot wel 500 jaar oud kan worden.

Zijn sterk geurende bladeren en bloemen worden in de zomer geplukt om te gebruiken in kalmerende en ontspannende infusies. Ze hebben ook ontgiftende en in evenwicht brengende deugden en zitten boordevol energie.

Rijk aan glycosiden, oliën, gom, cholorophyl en vitamine C, worden ze vaak gebruikt in kalmerende en ontspannende infusies. Ze hebben ook ontgiftende en evenwichtsherstellende eigenschappen. In cosmetica staan ze bekend om hun verfrissende en zuiverende eigenschappen.

Kers

De kersenbloesem, beroemd om zijn zacht- en gladmakende eigenschappen.

De geschiedenis van de kerselaar, die al sinds 600 v Chr. wordt gekweekt in Europa en Azië, is extreem rijk gevuld. Ieder jaar viert heel Japan de bloei van zijn witte en roze bloemen. Het extract, het parfum, het intens rode fruit ... Alles is aangenaam aan de kerselaar. Bovendien maakt hij een doffe huid en dof haar glad, verzacht ze en laat ze oplichten, waardoor ze herstellen en zijdezacht worden.