Wat je moet weten over biologische lavendin | Garnier BIO

Van lavendel naar lavendin: het gebruik & de voordelen van de etherische olie van lavendin


Neem een kijkje op de ingrediëntenlijst van een product waarin biologische etherische oliën gebruikt worden en de kans bestaat dat je ook bio lavendin zal zien opduiken. Lavendin? Ja, lavendin en niet lavendel! Lavendin en lavendel behoren tot dezelfde familie en delen enkele eigenschappen, maar het zijn wel degelijk twee verschillende planten. Lavandin is een kruising van echte lavendel en spijklavendel, wat resulteert in een grotere plant met een grotere bloemopbrengst. Nu je weet wat lavandin precies is, wil je waarschijnlijk ook weten ​​welke voordelen de etherische olie van biologische lavandin voor jou in petto heeft. Ontdek hieronder hoe deze krachtige plant jouw beautyroutine ten goede kan komen!

Huidverzorging

De etherische olie van biologische lavendin vind je terug in heel wat schoonheidsproducten – en terecht! De actieve ingrediënten van de biologische etherische olie, linalool, linalylacetaat, kamfer en cineol zijn zeer effectief en staan ​​bekend om hun kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Als onderdeel van een huidverzorgingsformule, draagt de etherische olie van biologische lavandin bij tot een anti-aging effect door de stevigheid van de huid te regenereren en te verbeteren. Dat is de reden waarom het Garnier Bio-assortiment de etherische olie van biologische lavandin gebruikt in de anti-aging huidverzorgingsproducten: de Lavendel revitaliserende gezichtsolie, Lavendel anti-age dagcrème en de Lavendel anti-age oogverzorging.

Zelfs met krachtige anti-verouderingsvoordelen, zijn deze producten mild genoeg voor zelfs de gevoeligste huid.

Aromatherapie

Vergeleken met echte lavendel heeft de bio lavendin een lichtjes sterkere geur: zoet, pittig en met noten van kamfer. In tegenstelling tot traditionele lavendel wat ideaal is om tot rust te komen, geeft het hoge kamfergehalte in de bio lavendin olie net een stimulerend effect.

Et voilà, je bent helemaal mee met het gebruik en de voordelen van deze zoete etherische olie!